Belvárosi templom

Újvárosi templom

Presbiteri kirándulás Gyulán
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

2014. október 18-án gyülekezetünk lelkészei, presbiterek és családtagjaik tettek egy napos kirándulást Gyulára.

Útközben Békéscsabán álltunk meg, ahol Fekete Pál 1956-os emlékkiállítását tekinthettük meg.

Gyulára érve először a gyönyörű várba mentünk, ahonnan csodálatos panoráma tárult elénk, majd egy finom ebédet követően a gyulai református templomban tettünk látogatást. Köszönjük szépen a templom és gyülekezet történetének bemutatását Nagytiszteletű Mihalina László lelkészelnök úrnak, aki feleségével 12 évvel ezelőtt Gyulán végezte segédlelkészi szolgálatát.

Ezután kisvasúttal jártuk körbe Gyula nevezettességeit, majd szabad program következett, amely során néhányan a Százéves cukrászdában, mások a Kézműves cukrászdában engedtünk a finom sütemények csábításának.

Istennek hála, az időjárás is kegyes volt hozzánk ezen a szép napon.

Köszönjük a szervezést Mihalina László lelkészelnök úrnak!

A kirándulásról készült képek megtekinthetőek az alábbi linken!

 
10 éves a Szendy Otthon
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

2014. október 16-án délután adtunk hálát a Szendy Pál Református Idősek Otthonában az Otthon 10 éves fennállásáért.

Kovács Anett Beáta intézményvezető asszony köszöntötte az egybegyűlteket, majd Mihalina László, a fenntartó Mezőtúri Református Egyházközség lelkészelnöke igehirdetésében hallhattunk arról, hogy mennyi mindenért lehet hálás ifjú és idős ember, s mennyi mindent tanulhatunk ma is időseinktől.

Ezután a visszaemlékezések sora következett.

Dr. Kocsis Attila, a Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji programjának programigazgatója elevenítette fel a kezdeti éveket, amikor még csak tervben volt az, hogy az egykori Szendy iskola helyén idősek otthonát építsen a református egyházközség. A terv szép volt, bár sokan kaptak szívükhöz, fejükhöz az ötlet hallatán, hiszen a felmerülő problémákat látták meg az ötlet mögött. Mégis „tóvá lett a délibáb” (Ézs 35,7), hiszen 2012-ben letették az alapkövet, ma pedig már együtt örülhetünk 10 éves Otthonunknak.

Őt követte ifj. Beszterczey András, a Magyar Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda vezetőjének visszaemlékezése, aki az Otthon első lelkész-igazgatója volt. Ő a beköltözésről emlékezett meg, hálát adva azokért, akik sokat segítettek azért, hogy mindez megvalósulhasson. Mindig szeretettel emlékezik azokra a lakókra, akik elsők között költöztek be, s ma is itt élik mindennapjaikat.

Id. Beszterczey András esperes úr az építkezés nehézségeiről emlékezett meg, s arról, hogy mindig történtek csodák, hiszen sokszor nem tudhatta az egyházközség akkori vezetése, hogy miből fizetik ki a következő számlákat, de az Úr mindig kiparancsolta a szükséges dolgokat. Ezután esperes úr köszöntötte azokat a lakókat, akik kezdetekről az Otthonban élnek, majd a dolgozókat is, akik az első naptól tagjai az itt szolgáló közösségnek.

Végül Herczeg Zsolt, Mezőtúr város polgármestere kapott szót, aki örömmel beszélt arról, hogy a város és egyházközség vezetése jó kapcsolatot ápol, s erre ígéretet adott a jövőre nézve is.

Az ünnepi beszédek után a Mezőtúri Református Kollégium Óvodájának Szivárvány csoportosai következtek, akik Sün Balázs történetével csaltak mosolyt az arcunkra, majd a Kollégium diákjai énekeltek együtt az Otthon lakóival Seres Attiláné karnagy vezetésével, amelyet fiatalok és idősek egyaránt megkönnyeztek.

Hálát adunk Mindenható Urunknak Otthonunk elmúlt 10 évéért, s az Ő áldását kérjük az elkövetkező évtizedekre is. SOLI DEO GLORIA!

Képes beszámolóért kattintson az alábbi linkre!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 38

Belváros


Belvárosi Református Templom nagyobb térképen való megjelenítése

Újváros


Újvárosi Református Templom nagyobb térképen való megjelenítése

Купить СНПЧ
Joomla